Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Ενδοσχολική βία: επιμόρφωση από τη ΜΚΟ "Βία stop"




Σε συνεργασία με τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της ΔΔΕ Καβάλας υλοποιήθηκε επιμορφωτική δράση σε αίθουσα του Γυμνασίου Κρηνίδων με διαδραστικό πίνακα. Η δράση αυτή απευθυνόταν στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου μας ενημερώθηκαν, προβληματίστηκαν και μίλησαν για ένα φαινόμενο που όλες οι έρευνες δείχνουν ότι είναι υπαρκτό και στην ελληνική εκπαίδευση και που η έντασή του βαίνει μειούμενη καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν και περνούν από τη μια εκπαιδευτική βαθμίδα στην άλλη: πιο έντονες και περισσότερο σωματικές οι συμπεριφορές ενδοσχολικής βίας στο δημοτικό, λιγότερο έντονες στο Γυμνάσιο και ακόμα λιγότερο στο Λύκειο, αν και εμφανιζόμενες με διαφορετικές μορφές.



Η επιμόρφωση έγινε σε διαφορετικές μέρες, πρώτα για τους μαθητές (δύο μέρες)  και στη συνέχεια για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. 



Με τη λήξη του προγράμματος οι μαθητές συμπλήρωσαν προαιρετικά ένα ερωτηματολόγιο έρευνας. 




Τα στελέχη της ΜΚΟ "Βία Stop" που ενημέρωσαν τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς ήταν ο Δρ. Σπυρίδων Κουτσούκης, Ειδικός Ιατροδικαστής, Αντιπρόεδρος ‘ΒΙΑ-STOP’, η κα Παρασκευή Τσίτση, Επισκέπτρια Υγείας, Ψυχιατρικό Τμήμα, Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και η κα Ελένη Φώτου, Υπ. Διδάκτωρ ΔΠΘ, Δικαστική Ψυχολόγος, «ΒΙΑ-STOP», τους οποίους και ευχαριστούμε.


Περισσότερες πληροφορίες για τη ΜΚΟ "Βία stop" και τη δράση της δείτε στους παρακάτω συνδέσμους:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου