Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Δωρεά της Γερμανικής Πρεσβείας στο Γυμνάσιο Κρηνίδων

   Στην αρχή της σχολικής χρονιάς η Γερμανική Πρεσβεία της Αθήνας είχε προκηρύξει οικονομική βοήθεια σε δημόσια σχολεία για την προώθηση της γερμανικής γλώσσας και του πολιτισμού.Το σχολείο μας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα αυτό και με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε την έγκριση του χρηματικού ποσού των 1000 ευρώ.
   Με τα χρήματα αυτά εξασφαλίσαμε τεχνικό εξοπλισμό (συγεκριμένα: Laptop, USB-Stick, DVD με διδακτικές τηλεοπτικές σειρές και ηλεκτρονικό λογισμικό, επιτραπέζια παιχνίδια, καθώς και μια σειρά από γερμανικά λογοτεχνικά βιβλία για μαθητές και λεξικά).
   Το υλικό αυτό διατέθηκε στη βιβλιοθήκη του Γυμνασίου το οποίο  οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν για διάφορες εργασίες μέσα στη σχολική χρονιά.Αλλά και οι μαθητές του Λυκείου Κρηνίδων που συστεγάζεται με το Γυμνάσιό μας μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το υλικό της βιβλιοθήκης στα γνωστά project, όπου στα πλαίσια του ενός  συγκεκριμένα μία ομάδα ανέλαβε να δημιουργήσει ένα ταξιδιωτικό οδηγό για τις Κρηνίδες σε γερμανική γλώσσα.
  Τα βιβλία και τα επιτραπέζια έδωσαν στους μαθητές την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν και να περάσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.
   Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης  διοργανώθηκε την Τετάρτη, 19/6/2013 μία αποχαιρετιστήρια  εκδήλωση στο κτήμα της κυρίας Χατζησάββα Δέσποινας, μητέρας μαθήτριας της Β΄τάξης , έξω από τις Κρηνίδες, όπου στήθηκε μπουφές με γερμανικά φαγητά και γλυκά που ετοίμασαν μαθητές και καθηγητές και όλοι μαζί διασκεδάσαμε  και χορέψαμε.
  Ένα εγκάρδιο ευχαριστώ στην κυρία Χατζησάββα για την αμέριστη συμπαράστασή της για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής.
  Τέλος,εκφράζουμε  τα θερμά μας ευχαριστήρια στη Γερμανική Πρεσβεία της Αθήνας για την οικονομική στήριξη που μας παρείχε σε εποχές τόσο δύσκολες.






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου